Skip to Store Area:

Gratis bezorgd

Tips om goed voorbereid te gaan hiken

donderdag 14 september 2017 16:56:37 Nederland

Hiken is over het algemeen een sport die bijna iedereen wel kan. Het is een sport die gedaan wordt door zowel jong als oud. Hiken is niet een competitieve sport, maar een sport waarbij je door een prachtig stuk ongerepte natuur loopt en als doel hebt van het ene punt naar het andere te komen. Sommige hikers doen er zelfs meerdere dagen over om hun doel te bereiken. Ondanks dat hiken niet klinkt als een erg gevaarlijke sport, kan er toch van alles mis gaan. Vandaar dat wij in dit artikel een aantal tips aan je meegeven zodat jij goed voorbereid start.

Stippel voor af de route uit
Dit klinkt misschien als vanzelfsprekend, maar het zal je verbazen hoeveel mensen starten zonder een route uitgestippeld te hebben. Zij denken dat ze met hun richtinggevoel en af en toe op de kaart kijken het wel redden. Dit is een grote afrader. Er is niets zo erg om te verdwalen in een gebied waar geen mensen zijn die je om hulp kunt vragen. Organiseer de trip tot in de puntjes, en zo ook de route.

Koop wandelschoenen die perfect passen
Als je uren lang moet wandelen op schoenen die te klein of te groot zijn ga je helemaal kapot. Naast dat het niet lekker loopt zal je ook last van blaren krijgen. Zoek dus intensief naar de juiste schoenen die goed passen bij jouw voeten. Laat je ook goed informeren door gespecialiseerde mensen of dit de juiste schoenen zijn voor jouw trip.

Wees fit
Hiken lijkt misschien niet echt een erg intensieve sport, toch ben je uren, soms dagen, aan het wandelen door stukken natuur. Dit kan je niet zonder enige training volhouden. Zorg dus dat je een aantal maanden vooraf begint met regelmatig stukken lange stukken lopen. Daarnaast is het slim om een eiwitshake te drinken als je een stuk gaat wandelen, hierdoor herstellen je spieren sneller en beter.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Verlichting voor wandelen in het donker

zaterdag 2 januari 2016 13:21:46 Nederland

In de winter is het van groot belang dat u tijdens het wandelen goed zichtbaar bent. Dit niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook die van de andere weggebruikers. Ons assortiment bevat diverse wandel accessoires met LED-verlichting en reflecterende materialen.

Reflectievesten
De reflecterende vesten zorgen voor een optimale zichtbaarheid dankzij haar fluorescerende kleur en reflecterende strips. De meeste vesten zijn gemaakt van mesh materiaal. Hierdoor is het vest lichtgewicht en bevat deze een ademend vermogen. De reflectievesten van Nathan bevinden zich in een duurdere prijsklasse maar bieden u volledige zichtbaarheid van 360 graden.

 

LED-verlichting
De LED-verlichting om de arm is zeer toegankelijk, en passend te maken voor iedere gebruiker. Met name de safety verlichting van MKC en Stanno zijn enorm populair. Deze modellen bieden twee diverse verlichtingsmogelijkheden. De neon arm verlichting wordt geleverd inclusief batterij, welke u regelmatig dient te vervangen.

Wandel-Geest advies
Mocht u uw reflecterende materialen willen combineren met extra warmte dan adviseren wij u de muts, hoofdband en handschoenen van Nathan. Een groot voordeel aan deze collectie is de zichtbaarheid, duurzaamheid en extra warmte in de koude wintermaanden.

Bent u die fanatieke wandelaar die zich ook tijdens de donkere winterdagen niet wilt laten tegenhouden? Kijk dan snel voor ons assortiment wandelverlichting voor in het donker.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Naadloze wandelsokken

woensdag 9 december 2015 11:05:53 Nederland

Wandelsokken worden vaak onderschat bij het wandelen. Er wordt meestal gedacht dat enkel goede wandelschoenen van belang zijn om de wandelsport te kunnen beoefenen. In feite klopt dat, maar goede wandelsokken zijn wel degelijk van belang indien u langere afstanden wilt lopen. De juiste wandelsokken zorgen namelijk voor afvoer van transpiratie, zijn voorgevormd en wellicht het belangrijkst: ze zijn naadloos! Ideaal als u meerdere keren per week en/of een lange afstand wilt wandelen.

Naadloze wandelsokken zijn erg populair vanwege het feit dat hierdoor blaren worden voorkomen. U krijgt geen irritaties aan de binnenkant van uw wandelschoenen, wat ten goede komt aan het comfort en indirect aan het plezier dat u beleeft aan de wandelsport. Naadloze wandelsokken bieden wij aan van Falke, X-Socks en Falcon. Dit zijn de drie bekendste, grootste en beste merken als het om wandelsokken gaat. De collectie bieden wij aan voor dames en heren. Vanwege de enorm goede kwaliteit kunnen ze jaren mee gaan. Uiteraard is dit afhankelijk van het aantal keer dat u per week wandelt.

 

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Advies bij het kopen van uw wandelschoenen

vrijdag 7 maart 2014 21:37:33 Nederland

Bij het online kopen van uw wandelschoenen is het belangrijk dat u weet welke schoenmaat u nodig heeft. Gaat u voor het eerst wandelschoenen kopen? Dan dient u hoogstwaarschijnlijk wandelschoenen te kopen die een halve maat tot maximaal een maat groter zijn dan uw normale schoenmaat. Als u al eerder wandelschoenen heeft gekocht, dan kunt u aan de hand daarvan uw maat bepalen. Het advies vanuit Wandel-Geest is bijvoorbeeld om Lowa wandelschoenen een halve maat groter te kopen. Bij New Balance kan dit zelfs oplopen tot een hele maat omdat dit merk over het algemeen iets kleiner valt.


Nadat u schoenen online heeft besteld, dan adviseren wij u het volgende:

 Pas uw schoenen het liefst rond het middaguur. Soms worden uw voeten in de loop van de dag dikker en uw schoenen mogen dan niet knellen.  Kijk goed of de schoen een stevig en goed omsluitende hielomvatting (hielcontrefort) heeft. De hielomvang moet niet met de duim in te duwen zijn. Dit dient naar wens te zijn.  Het model van de schoen moet overeenkomen met de vorm van de voet.  De tenen moeten in de schoen vrij en recht naast elkaar kunnen liggen, zonder uit hun natuurlijke stand gedrukt te worden. Let dus goed op voldoende lengte en breedte, maar ook op de hoogte.  Let op de plaats van naden, stiksels en versieringen óp en ín de schoen. Voel met uw hand in de schoen of er geen onderdelen in de schoen voor irritatie of drukplekken kunnen zorgen.  Voor dagelijks gebruik adviseren wij schoenen met een maximale hakhoogte van 3 centimeter.  Hoe breder de hak van de schoen, hoe stabieler u op de schoen staat. En hoe steviger de hielomvatting, hoe minder kans op omzwikken van de enkel.  Wanneer u gebruik maakt van podotherapeutische zolen, let u er dan op dat de schoen een losse binnenzool bevat. Vaak bevat een schoen losse comfortzooltjes, als u deze eruit haalt, is er precies plaats voor een podotherapeutische zool.  Bekijk hier alle wandelschoenen

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

FitFlop schoenen en slippers

dinsdag 17 december 2013 12:08:35 Nederland

Het merk FitFlop verkocht in 2007 haar eerste FitFlop slippers en is uitgegroeid tot een groot succes. De modellen zijn ontwikkeld met een bovenstuk dat een sportieve look heeft en welke voorzien zijn van een ergonomische microwobbleboard zool. Deze zool heeft een schokabsorberende werking en verspreidt de druk over de voetzool. De technologie van de microwobbleboard zorgt voor de versteviging van uw beenspieren en de extra shockabsorptie voor uw gewrichten. Het zachte middenstuk veroorzaakt een instabiliteit waardoor u extra spieren moet gebruiken om de afwikkeling van de voet te corrigeren.

De voordelen op een rijtje:

-              Verlicht lage rugpijn.
-              Verhoogt bij vrouwen de activiteit van de bilspieren tot  30%, van de dijspieren tot 16% en van de kuitspieren tot 
               11%. Bij mannen wordt de activiteit van de quadriceps tot 19% en de activiteit van de kuitspier tot 11% verhoogt.
-              Vermindert de belasting van knie- en enkelgewrichten.
-              Vermindert de druk op uw voeten, waardoor minder snel last van vermoeide voeten.
-              Minder kans op cellulitis.
-              De zool zorgt voor verbeterde vochtafvoer in de benen, waardoor zwelling na lang staan wordt verminderd.
-              Door de extra spierarbeid ondersteunen FitFlops het verlies van overtollige kilo’s. 

Bekijk hier alle FitFlop slippers en schoenen

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Materiaal wandelstokken

dinsdag 17 december 2013 12:00:22 Nederland

Een goede Nordic Walking stok is gemaakt van aluminium, carbon of titanium. Het materiaal is meestal gecombineerd met glasvezel. Eigenschappen per materiaalsoort:

-   Aluminium: hoge stijfheid, iets zwaarder dan de andere materialen, demping is iets minder
-   Carbon: sterk, vangen de schokken op
-   Titanium: sterk, relatief soepel 

De bekendste nordic walking stokken welke gemaakt zijn van titanium zijn de Leki Supreme stokken. Met het nieuwe gepatenteerde verstelsysteem Super Lock, kunt u heel makkelijk de stoklengte naar eigen behoefte instellen. De Leki Supreme Titanium is stabiel en comfortabel. De Nordic Walking stok is gegarandeerd belastbaar tot 140 kg. L: 100-130 cm. 222 g./stick. Bekijk de Leki Supreme.

De Leki Traveller Smart Alu behoort tot de bekendste nordic walking stokken die gemaakt zijn van aluminium. De stok is uitschuifbaar van 90 cm tot een maximum van 130 cm. Ingeklapt is de stok maar 63.5 cm, makkelijk mee te nemen en ook makkelijk op te bergen.

De bekendste Carbon nordic walking stok is de Leki Traveller Carbon. Het model Traveller Carbon is uitschuifbaar van 100 cm tot maar liefst 135 centimeter. De Leki Traveller Carbon bestaat geheel uit carbon, zowel het bovenstuk als het uitschuifbare gedeelte.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest