Skip to Store Area:

Gratis bezorgd

Wandelevenementen en Wandeltochten

dinsdag 22 maart 2016 14:41:21 Nederland

Het wandelseizoen is weer van start gegaan. Ook de wandelevenementen en wandeltochten zijn weer begonnen. In het Landelijk Wandelprogramma staat ieder jaar weer een goed overzicht van alle evenementen per provincie en plaats. In totaal staan er ca. 1.500 wandeltochten in vermeld. De 1.500 wandelevenementen zijn in totaal goed voor meer dan 100.000 wandelkilometers. Haal uw wandelhart op bij zeer kleinschalige wandelingen in de rustige natuur, bij een langeafstandtocht zoals een Kennedymars of bij grote publiekstrekkers zoals de Nijmeegse Vierdaagse, Rode Kruis Bloesemtocht en de Dam-tot-Dam Wandeltocht! Jaarlijks trekken de evenementen samen 600.000 deelnemers. We zijn erg benieuwd wat uw favoriete wandelevenement is. Dit kunt u ons laten weten door te reageren op dit blogbericht. Wandelt u graag alleen, met uw partner of met vrienden?

 

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Hoe worden Lowa wandelschoenen gemaakt?

vrijdag 8 januari 2016 15:27:57 Nederland

De klantenservice van Wandel-Geest krijgt nog wel eens de vraag hoe wandelschoenen worden gemaakt. In dit artikel geven wij u informatie over de vervaardiging van Lowa wandelschoenen. Lowa is immers het bekenste wandelschoenen merk van Nederland. Ook bij Wandel-Geest is dit het best verkochte merk. Hieronder beschrijven we het fabricage proces:

1.    Verschillende soorten leer die gebruikt worden bij de productie.
2.    Testen van het leer op waterafstootbaarheid, voordat het leer verwerkt wordt.
3.    Controle van de gestanste leerstukken op fouten en beschadigingen.
4.    Op de achterkant wordt een verstevigingsmateriaal gestreken.
5.    Binnenkant van schacht, voordat de voering erin wordt verwerkt.
6.    De gestanste leerstukken worden met een machine aan elkaar genaaid.
7.    Voor een goede pasvorm wordt het hielstuk hier voorgevormd.
8.    Voor een betere hechting van de lijm wordt de zool eerst opgeruwd.
9.    De leest bepaalt de uiteindelijke pasvorm van de schoen.
10.  Het bevestigen van de schacht aan de brandzool.
11.  De schacht van de Lowa schoen wordt verbonden met de brandzool.
12.  De rand waar de stootrand wordt bevestigd wordt hier opgeruwd.
13.  Markering van de plaats waar later de loopzool wordt bevestigd.
14.  Voor bescherming tegen lijmresten wordt de schoen afgetaped.
15.  Het passen van de loopzool op de schoen voordat deze in de persmachine gaat.
16.  Met een stevige hand wordt de loopzool goed aangedrukt.
17.  De gemonteerde en verhitte schoenen worden gekoeld tot -14º.
18.  Met een nylonborstel worden de schoenen gereinigd.
19.  De Lowa wandelschoenen worden goed geïmpregneerd.
20.  De schoenen staan klaar om geveterd en ingepakt te worden.
21.  Uit de dagproductie wordt een aantal schoenen getest aan de eisen.
22.  In een koel magazijn worden alle schoenen in dozen opgeslagen.
23.  Alle dozen zijn voorzien van stickers met barcodes voor verzending.
24.  De Lowa wandelschoenen verlaat na al deze handelingen de fabriek.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Nordic walking pads - doppen

woensdag 9 december 2015 11:19:47 Nederland

Nordic walking stokken zijn erg populair onder wandelaars. Het wandelen met stokken zorgt vaak voor meer uitdaging en calorieverbranding. Om comfortabel met Nordic walking stokken te kunnen lopen, is het belangrijk om pads of doppen onder uw stokken te gebruiken. Zo bestaan er Nodic walking pads met of zonders spikes. Dit is dus afhankelijk van de ondergrond waar u op wilt wandelen.

Op Wandel-Geest bieden we drie verschillende doppen aan die geschikt zijn voor asfalt en onverharde ondergronden. Van Leki zijn dat de Power Grip pads (zonder spikes, voor asphalt) en Silent Spike pads voor onverharde wegen. Van Exel zijn het de algemene Control Asphalt Pads, die tevens op alle Exel Nordic walking stokken passen. De Exel doppen zijn bij elk weertype te gebruiken. De pads zijn gemaakt uit hetzelfde lichte en duurzame materiaal als kwaliteitsbanden uit de auto industrie en vangen op geasfalteerde wegen schokken en vibraties effectief op. Vanwege het kwaliteitsmateriaal slijten ze minimaal waardoor ze lang mee gaan.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Vibram zool wandelschoenen

woensdag 9 december 2015 10:49:41 Nederland

Wat is Vibram?
Vibram zolen zijn het resultaat van voortdurend onderzoek en ontwikkeling. De zolen worden altijd geproduceerd met drie doelstellingen: om de beste prestaties, het hoogste niveau van comfort en kwaliteit op de lange termijn te garanderen. Dit wordt gerealiseerd door strenge testen die worden uitgevoerd door het Vibram Tester Team, zowel in het laboratorium als in het veld. Wandelschoenen met de slijtvaste Vibram zool zijn licht en geven zeer goede grip tijdens een intensieve wandeling. Doordat ze slijtvast zijn gaan ze maanden tot jaren mee, afhankelijk van het aantal kilometers dat u wekelijks/maandelijks loopt. Onder vrijwel alle wandelschoenen is een Vibram zool verwerkt.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Wandel weetjes

woensdag 9 december 2015 10:21:34 Nederland

1. Een half uur wandelen per dag vermindert al de kans op hart- en vaatziekten en ouderdomsziektes. Regelmatig wandelen is dus ontzettend goed voor het lichaam.
2. Wandelen met een groep is erg gezellig. U kunt zelf bepalen hoe vaak en waar u pauze neemt. Geen zorgen of u het tempo kunt bijhouden. Vaak ontvangen de wandelaars bij georganiseerde wandeltochten aan het einde een medaille of stempel.
3. Stoppen met roken? Ga wandelen! Door lichaamsbeweging wordt er in het lichaam het stofje dopamine aangemaakt. Dit stofje zorgt voor bijna hetzelfde effect als de nicotinepleister. Het vermindert namelijk de afhankelijkheid van nicotine. Ook werkt dopamine goed tegen depressie en pijn. Het maakt uw hoofd echt leeg!
4. Bent u een tijd niet actief geweest? Wandelen is een goede manier om uw conditie weer op te bouwen en zorgt voor een beter uithoudingsvermorgen.
5. Het wandelen door ruigere gebieden versterkt de spieren en botten in het lichaam. Het is vooral goed voor uw rug en benen.6. Wandelen is ook goed voor het geheugen. Bij mensen die dementeren is zelfs gebleken dat ze door regelmatig te wandelen, langer op zichzelf kunnen blijven wonen.
7. Natuurlijk is het verstandig om voor aanvang van je wandeltocht je nieuwe schoenen een paar keer te gebruiken, maar ze moeten bij het passen al meteen goed aanvoelen. Knellen je schoenen bij het passen? Dat wordt echt niet beter door ze in te lopen, vaak wordt het juist alleen maar erger!
8. Vergeet je sokken niet! Een goede wandelsok bevat geen katoen, is naadloos, heeft een linker- en rechterpasvorm en een verdikt voetbed. Zo blijven je voeten droog en worden blaren voorkomen.
9. Voor alle wandelproblemen hebben we een oplossing. Begin altijd met goede wandelsokken, maar denk ook aan speciale zooltjes (voor een goede ondersteuning van je voeten) of handige hulpjes voor onderweg, zoals blarenpleisters en anti-blarensticks.
10. De juiste wandelschoen gevonden? Denk ook aan je kleding, want een goede wandeloutfit wandelt nóg prettiger!

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Wandel-Geest in Altijd Jong op RTL 4

dinsdag 17 december 2013 11:48:22 Nederland

Wandel-Geest is in het televisie programma Altijd Jong geweest dat op RTL 4 (Nederlandse televisie) werd uitgezonden. Heeft u de uitzending gemist? Geen probleem, via onze media pagina kunt u de uitzending terug zien. De opnames zijn gemaakt in één van de drie fysieke sportwinkels waar Sports-Geest mee samenwerkt. Sports-Geest is het bedrijf achter de succesvolle webshops: Wandel-Geest, Winter-Geest en Tennis-Geest. De winkels zijn gevestigd in Nieuw-Vennep, Roelofarendsveen en 's-Gravenzande.


Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest