Skip to Store Area:

Gratis bezorgd

Tips om goed voorbereid te gaan hiken

donderdag 14 september 2017 16:56:37 Nederland

Hiken is over het algemeen een sport die bijna iedereen wel kan. Het is een sport die gedaan wordt door zowel jong als oud. Hiken is niet een competitieve sport, maar een sport waarbij je door een prachtig stuk ongerepte natuur loopt en als doel hebt van het ene punt naar het andere te komen. Sommige hikers doen er zelfs meerdere dagen over om hun doel te bereiken. Ondanks dat hiken niet klinkt als een erg gevaarlijke sport, kan er toch van alles mis gaan. Vandaar dat wij in dit artikel een aantal tips aan je meegeven zodat jij goed voorbereid start.

Stippel voor af de route uit
Dit klinkt misschien als vanzelfsprekend, maar het zal je verbazen hoeveel mensen starten zonder een route uitgestippeld te hebben. Zij denken dat ze met hun richtinggevoel en af en toe op de kaart kijken het wel redden. Dit is een grote afrader. Er is niets zo erg om te verdwalen in een gebied waar geen mensen zijn die je om hulp kunt vragen. Organiseer de trip tot in de puntjes, en zo ook de route.

Koop wandelschoenen die perfect passen
Als je uren lang moet wandelen op schoenen die te klein of te groot zijn ga je helemaal kapot. Naast dat het niet lekker loopt zal je ook last van blaren krijgen. Zoek dus intensief naar de juiste schoenen die goed passen bij jouw voeten. Laat je ook goed informeren door gespecialiseerde mensen of dit de juiste schoenen zijn voor jouw trip.

Wees fit
Hiken lijkt misschien niet echt een erg intensieve sport, toch ben je uren, soms dagen, aan het wandelen door stukken natuur. Dit kan je niet zonder enige training volhouden. Zorg dus dat je een aantal maanden vooraf begint met regelmatig stukken lange stukken lopen. Daarnaast is het slim om een eiwitshake te drinken als je een stuk gaat wandelen, hierdoor herstellen je spieren sneller en beter.

Lees meer & geef een reactie
0 Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Wandelevenementen en Wandeltochten

dinsdag 22 maart 2016 14:41:21 Nederland

Het wandelseizoen is weer van start gegaan. Ook de wandelevenementen en wandeltochten zijn weer begonnen. In het Landelijk Wandelprogramma staat ieder jaar weer een goed overzicht van alle evenementen per provincie en plaats. In totaal staan er ca. 1.500 wandeltochten in vermeld. De 1.500 wandelevenementen zijn in totaal goed voor meer dan 100.000 wandelkilometers. Haal uw wandelhart op bij zeer kleinschalige wandelingen in de rustige natuur, bij een langeafstandtocht zoals een Kennedymars of bij grote publiekstrekkers zoals de Nijmeegse Vierdaagse, Rode Kruis Bloesemtocht en de Dam-tot-Dam Wandeltocht! Jaarlijks trekken de evenementen samen 600.000 deelnemers. We zijn erg benieuwd wat uw favoriete wandelevenement is. Dit kunt u ons laten weten door te reageren op dit blogbericht. Wandelt u graag alleen, met uw partner of met vrienden?

 

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Hoe worden Lowa wandelschoenen gemaakt?

vrijdag 8 januari 2016 15:27:57 Nederland

De klantenservice van Wandel-Geest krijgt nog wel eens de vraag hoe wandelschoenen worden gemaakt. In dit artikel geven wij u informatie over de vervaardiging van Lowa wandelschoenen. Lowa is immers het bekenste wandelschoenen merk van Nederland. Ook bij Wandel-Geest is dit het best verkochte merk. Hieronder beschrijven we het fabricage proces:

1.    Verschillende soorten leer die gebruikt worden bij de productie.
2.    Testen van het leer op waterafstootbaarheid, voordat het leer verwerkt wordt.
3.    Controle van de gestanste leerstukken op fouten en beschadigingen.
4.    Op de achterkant wordt een verstevigingsmateriaal gestreken.
5.    Binnenkant van schacht, voordat de voering erin wordt verwerkt.
6.    De gestanste leerstukken worden met een machine aan elkaar genaaid.
7.    Voor een goede pasvorm wordt het hielstuk hier voorgevormd.
8.    Voor een betere hechting van de lijm wordt de zool eerst opgeruwd.
9.    De leest bepaalt de uiteindelijke pasvorm van de schoen.
10.  Het bevestigen van de schacht aan de brandzool.
11.  De schacht van de Lowa schoen wordt verbonden met de brandzool.
12.  De rand waar de stootrand wordt bevestigd wordt hier opgeruwd.
13.  Markering van de plaats waar later de loopzool wordt bevestigd.
14.  Voor bescherming tegen lijmresten wordt de schoen afgetaped.
15.  Het passen van de loopzool op de schoen voordat deze in de persmachine gaat.
16.  Met een stevige hand wordt de loopzool goed aangedrukt.
17.  De gemonteerde en verhitte schoenen worden gekoeld tot -14º.
18.  Met een nylonborstel worden de schoenen gereinigd.
19.  De Lowa wandelschoenen worden goed geïmpregneerd.
20.  De schoenen staan klaar om geveterd en ingepakt te worden.
21.  Uit de dagproductie wordt een aantal schoenen getest aan de eisen.
22.  In een koel magazijn worden alle schoenen in dozen opgeslagen.
23.  Alle dozen zijn voorzien van stickers met barcodes voor verzending.
24.  De Lowa wandelschoenen verlaat na al deze handelingen de fabriek.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Verlichting voor wandelen in het donker

zaterdag 2 januari 2016 13:21:46 Nederland

In de winter is het van groot belang dat u tijdens het wandelen goed zichtbaar bent. Dit niet alleen voor uw eigen veiligheid, maar ook die van de andere weggebruikers. Ons assortiment bevat diverse wandel accessoires met LED-verlichting en reflecterende materialen.

Reflectievesten
De reflecterende vesten zorgen voor een optimale zichtbaarheid dankzij haar fluorescerende kleur en reflecterende strips. De meeste vesten zijn gemaakt van mesh materiaal. Hierdoor is het vest lichtgewicht en bevat deze een ademend vermogen. De reflectievesten van Nathan bevinden zich in een duurdere prijsklasse maar bieden u volledige zichtbaarheid van 360 graden.

 

LED-verlichting
De LED-verlichting om de arm is zeer toegankelijk, en passend te maken voor iedere gebruiker. Met name de safety verlichting van MKC en Stanno zijn enorm populair. Deze modellen bieden twee diverse verlichtingsmogelijkheden. De neon arm verlichting wordt geleverd inclusief batterij, welke u regelmatig dient te vervangen.

Wandel-Geest advies
Mocht u uw reflecterende materialen willen combineren met extra warmte dan adviseren wij u de muts, hoofdband en handschoenen van Nathan. Een groot voordeel aan deze collectie is de zichtbaarheid, duurzaamheid en extra warmte in de koude wintermaanden.

Bent u die fanatieke wandelaar die zich ook tijdens de donkere winterdagen niet wilt laten tegenhouden? Kijk dan snel voor ons assortiment wandelverlichting voor in het donker.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Nordic walking pads - doppen

woensdag 9 december 2015 11:19:47 Nederland

Nordic walking stokken zijn erg populair onder wandelaars. Het wandelen met stokken zorgt vaak voor meer uitdaging en calorieverbranding. Om comfortabel met Nordic walking stokken te kunnen lopen, is het belangrijk om pads of doppen onder uw stokken te gebruiken. Zo bestaan er Nodic walking pads met of zonders spikes. Dit is dus afhankelijk van de ondergrond waar u op wilt wandelen.

Op Wandel-Geest bieden we drie verschillende doppen aan die geschikt zijn voor asfalt en onverharde ondergronden. Van Leki zijn dat de Power Grip pads (zonder spikes, voor asphalt) en Silent Spike pads voor onverharde wegen. Van Exel zijn het de algemene Control Asphalt Pads, die tevens op alle Exel Nordic walking stokken passen. De Exel doppen zijn bij elk weertype te gebruiken. De pads zijn gemaakt uit hetzelfde lichte en duurzame materiaal als kwaliteitsbanden uit de auto industrie en vangen op geasfalteerde wegen schokken en vibraties effectief op. Vanwege het kwaliteitsmateriaal slijten ze minimaal waardoor ze lang mee gaan.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Naadloze wandelsokken

woensdag 9 december 2015 11:05:53 Nederland

Wandelsokken worden vaak onderschat bij het wandelen. Er wordt meestal gedacht dat enkel goede wandelschoenen van belang zijn om de wandelsport te kunnen beoefenen. In feite klopt dat, maar goede wandelsokken zijn wel degelijk van belang indien u langere afstanden wilt lopen. De juiste wandelsokken zorgen namelijk voor afvoer van transpiratie, zijn voorgevormd en wellicht het belangrijkst: ze zijn naadloos! Ideaal als u meerdere keren per week en/of een lange afstand wilt wandelen.

Naadloze wandelsokken zijn erg populair vanwege het feit dat hierdoor blaren worden voorkomen. U krijgt geen irritaties aan de binnenkant van uw wandelschoenen, wat ten goede komt aan het comfort en indirect aan het plezier dat u beleeft aan de wandelsport. Naadloze wandelsokken bieden wij aan van Falke, X-Socks en Falcon. Dit zijn de drie bekendste, grootste en beste merken als het om wandelsokken gaat. De collectie bieden wij aan voor dames en heren. Vanwege de enorm goede kwaliteit kunnen ze jaren mee gaan. Uiteraard is dit afhankelijk van het aantal keer dat u per week wandelt.

 

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Vibram zool wandelschoenen

woensdag 9 december 2015 10:49:41 Nederland

Wat is Vibram?
Vibram zolen zijn het resultaat van voortdurend onderzoek en ontwikkeling. De zolen worden altijd geproduceerd met drie doelstellingen: om de beste prestaties, het hoogste niveau van comfort en kwaliteit op de lange termijn te garanderen. Dit wordt gerealiseerd door strenge testen die worden uitgevoerd door het Vibram Tester Team, zowel in het laboratorium als in het veld. Wandelschoenen met de slijtvaste Vibram zool zijn licht en geven zeer goede grip tijdens een intensieve wandeling. Doordat ze slijtvast zijn gaan ze maanden tot jaren mee, afhankelijk van het aantal kilometers dat u wekelijks/maandelijks loopt. Onder vrijwel alle wandelschoenen is een Vibram zool verwerkt.

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Wandel weetjes

woensdag 9 december 2015 10:21:34 Nederland

1. Een half uur wandelen per dag vermindert al de kans op hart- en vaatziekten en ouderdomsziektes. Regelmatig wandelen is dus ontzettend goed voor het lichaam.
2. Wandelen met een groep is erg gezellig. U kunt zelf bepalen hoe vaak en waar u pauze neemt. Geen zorgen of u het tempo kunt bijhouden. Vaak ontvangen de wandelaars bij georganiseerde wandeltochten aan het einde een medaille of stempel.
3. Stoppen met roken? Ga wandelen! Door lichaamsbeweging wordt er in het lichaam het stofje dopamine aangemaakt. Dit stofje zorgt voor bijna hetzelfde effect als de nicotinepleister. Het vermindert namelijk de afhankelijkheid van nicotine. Ook werkt dopamine goed tegen depressie en pijn. Het maakt uw hoofd echt leeg!
4. Bent u een tijd niet actief geweest? Wandelen is een goede manier om uw conditie weer op te bouwen en zorgt voor een beter uithoudingsvermorgen.
5. Het wandelen door ruigere gebieden versterkt de spieren en botten in het lichaam. Het is vooral goed voor uw rug en benen.6. Wandelen is ook goed voor het geheugen. Bij mensen die dementeren is zelfs gebleken dat ze door regelmatig te wandelen, langer op zichzelf kunnen blijven wonen.
7. Natuurlijk is het verstandig om voor aanvang van je wandeltocht je nieuwe schoenen een paar keer te gebruiken, maar ze moeten bij het passen al meteen goed aanvoelen. Knellen je schoenen bij het passen? Dat wordt echt niet beter door ze in te lopen, vaak wordt het juist alleen maar erger!
8. Vergeet je sokken niet! Een goede wandelsok bevat geen katoen, is naadloos, heeft een linker- en rechterpasvorm en een verdikt voetbed. Zo blijven je voeten droog en worden blaren voorkomen.
9. Voor alle wandelproblemen hebben we een oplossing. Begin altijd met goede wandelsokken, maar denk ook aan speciale zooltjes (voor een goede ondersteuning van je voeten) of handige hulpjes voor onderweg, zoals blarenpleisters en anti-blarensticks.
10. De juiste wandelschoen gevonden? Denk ook aan je kleding, want een goede wandeloutfit wandelt nóg prettiger!

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Advies bij het kopen van uw wandelschoenen

vrijdag 7 maart 2014 21:37:33 Nederland

Bij het online kopen van uw wandelschoenen is het belangrijk dat u weet welke schoenmaat u nodig heeft. Gaat u voor het eerst wandelschoenen kopen? Dan dient u hoogstwaarschijnlijk wandelschoenen te kopen die een halve maat tot maximaal een maat groter zijn dan uw normale schoenmaat. Als u al eerder wandelschoenen heeft gekocht, dan kunt u aan de hand daarvan uw maat bepalen. Het advies vanuit Wandel-Geest is bijvoorbeeld om Lowa wandelschoenen een halve maat groter te kopen. Bij New Balance kan dit zelfs oplopen tot een hele maat omdat dit merk over het algemeen iets kleiner valt.


Nadat u schoenen online heeft besteld, dan adviseren wij u het volgende:

 Pas uw schoenen het liefst rond het middaguur. Soms worden uw voeten in de loop van de dag dikker en uw schoenen mogen dan niet knellen.  Kijk goed of de schoen een stevig en goed omsluitende hielomvatting (hielcontrefort) heeft. De hielomvang moet niet met de duim in te duwen zijn. Dit dient naar wens te zijn.  Het model van de schoen moet overeenkomen met de vorm van de voet.  De tenen moeten in de schoen vrij en recht naast elkaar kunnen liggen, zonder uit hun natuurlijke stand gedrukt te worden. Let dus goed op voldoende lengte en breedte, maar ook op de hoogte.  Let op de plaats van naden, stiksels en versieringen óp en ín de schoen. Voel met uw hand in de schoen of er geen onderdelen in de schoen voor irritatie of drukplekken kunnen zorgen.  Voor dagelijks gebruik adviseren wij schoenen met een maximale hakhoogte van 3 centimeter.  Hoe breder de hak van de schoen, hoe stabieler u op de schoen staat. En hoe steviger de hielomvatting, hoe minder kans op omzwikken van de enkel.  Wanneer u gebruik maakt van podotherapeutische zolen, let u er dan op dat de schoen een losse binnenzool bevat. Vaak bevat een schoen losse comfortzooltjes, als u deze eruit haalt, is er precies plaats voor een podotherapeutische zool.  Bekijk hier alle wandelschoenen

Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Lowa wandelschoenen aanbieding

dinsdag 17 december 2013 12:23:49 Nederland

Lowa is het merk waarvan bij Wandel-Geest de meeste wandelschoenen worden verkocht. Het merk bestaat sinds 1923 en behoort inmiddels tot de bekendste merken van wandelschoenen in Nederland. De schoenen bieden veel steun en stabiliteit, maar nog belangrijker is dat de schoenen een perfecte pasvorm hebben. De gehele collectie Lowa wandelschoenen wordt momenteel met 10% korting aangeboden. Sla uw slag, van sommige modellen zijn het de laatste maten, op = op!

►   Bekijk hier alle Lowa wandelschoenen


Lees meer & geef een reactie
Reacties | Bericht geplaatst in 0 door Wandel-Geest

Artikelen 1 tot 10 van 13 in totaal

Per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2